Aurele De Fauw

Op 6 maart kwam Aurele De Fauw ons vervolmaken in de modelfotografie.  Aan de hand van een zeventigtal foto's gaf hij ons wat tips.

Het is belangrijk om een goed contact te houden met je model.  Maak op voorhand een afspraak om uit te leggen hoe jij de shoot ziet.  Het best is om een soort draaiboek te maken.  Je kan dit bijvoorbeeld doen aan de hand van foto's die je hebt verzameld.  Dit is ook het moment om afspraken te maken over de kledij, maquilage en attributen.

Aurele gebruikt zijn garage als studio.  Hierbij gebruikt hij steeds één hoofdlicht vooraan, een isomoscherm om het zijlicht op te helderen en eventueel nog één tegenlicht.  Wanneer je een lamp gebruikt om de achtergrond te verlichten, mag deze niet op het model schijnen.  Het zijlicht moet zeker een volle stop minder bedragen dan het hoofdlicht.

Bij de keuze van de opstelling moet je er steeds op letten dat het sober blijft.  Gebruik niet teveel verschillende kleuren.

Tijdens het fotograferen houdt Aurele steeds contact met zijn model.  Hou een vlotte babbel zodat de schrik wordt overwonnen.  Op die manier krijg je spontane foto's.